vrijdag 12 februari 2021

Carnaval!

Deze week was het élke dag carnaval! 

Maandag kwamen de kindjes met een gekke bril naar de klas; een zonnebril, een skibril, een fietsbril, een sterren/hartjesbril, hele mooie zelfgemaakt brillen... Wat leuk! 

Dinsdag hadden de kindjes gekke haren en een dikke trui voor dikketruiendag. Om ons op te warmen kregen we op die dag ook lekkere warme chocomelk, mmmm dat heeft gesmaakt! 

Op woensdag hadden we een gekke sjaal aan. Met die sjaal speelden we een spelletje; Gooien met de dobbelsteen en kijken wat er vanboven ligt. Ligt het prentje van de benen vanboven? Dan doen we onze sjaal rond onze benen... Gek he! 

Het was ook heel koud deze week en de sneeuw bleef maar liggen op de grond... We waren heel benieuwd wat er zou gebeuren als we een potje sneeuw in de klas zetten... Het werd (heel koud) water! En wat gebeurde er dan met een bekertje water als we het buiten zetten... Het water bevriest! Wat een verwondering...

Op donderdag hadden we een gekke hoed aan. En op vrijdag was het zover... Met onze allermooiste carnavalsoutfit naar school voor het carnavals(bubbel)feestje!!!! 

Vrijdagvoormiddag moesten we eerst een opdracht doen om een verrassing te verkrijgen... Een fotozoektocht! De kindjes die wilden, mochten meehelpen om de sleutel te vinden aan de hand van een fotozoektocht. Overal op school hingen foto's van verklede juffen... Wie is de juf op de foto? Als we alles juist hadden, kregen we de sleutel van de kapel en konden we zien wat de verrassing was... En de verrassing was.................. Een mand vol met chips en lekkere grenadine voor ons carnaval(bubbel)feestje!!!!!! JOEPIE!!! Wat waren we blij :-D 

Op ons feestje mochten we dansen, zingen, chipjes eten, grenadine met water drinken én op de catwalk lopen om onze carnavalsoutfit te showen. We zagen k3, stoere superhelden, stoere piraten en een stoere viking, schattig schaapje en schattig bijtje, piepende Mickey mouse, miauwende kat, prachtige prinsessen, een Zwarte Piet die hele gekke kunstjes kon, een stoere brandweervrouw en een stoere politieagent (die gelukkig geen boetes gaf voor het geluidsoverlast), Bumbalu, gevaarlijke maar wel hele flinke dino's en Kaatje en gelukkig was er een dokter om onze buikjes te genezen van te veel chipjes te eten... ;-) 

En nu mogen de kindjes genieten van hun welverdiende vakantie! 

Maandag is er opnieuw feest, want we vieren Romée haar verjaardag! Zij wordt op zondag 21 februari 3 jaar! 

Ook verwachten we drie nieuwe vriendinnetjes na de vakantie; Marthe, Ellie en Alixe. En we verwachten niet alleen nieuwe vriendjes, maar ook een nieuwe juf, juf Kimberly! Zij zal op maandagnamiddag en op woensdag in de vlinderklas staan. We starten dan ook na de vakantie eventjes zonder thema om de nieuwe vriendjes en de nieuwe juf te laten wennen aan de klas. 

Fijne vakantie! 

Groetjes, 

Juf Annelies, juf Liesbeth, juf Joke, Bumba & Jules

Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten