vrijdag 8 januari 2021

Welkom nieuwe vriendjes!

Maandag verwelkomden we drie nieuwe vriendjes in onze klas: Romeo, Linde en Emiel! En wat deden ze dat al supergoed deze week! 

Deze week was het eens eventjes zonder thema, om de nieuwe vriendjes nog niet te 'overweldigen' met nieuwe informatie. Wel mochten de nieuwe vriendjes al wat 'werken';  verjaardagskroon maken, knutselzak maken, heen- en weermapje versieren. Naast het werken hebben ze natuurlijk veel en heel flink gespeeld in de hoekjes, net als alle andere kindjes. 

Natuurlijk vierden we ook 'Driekoningen' in de klas. Ook kregen we bezoek 'van op afstand' van de Rikki-koningen! Zo leuk!! :-) 

Ook mochten de kinderen die wilden/kunden hun jas leren dichtritsen. Bij sommige kindjes lukt het echt al heel goed, super! :-) Thuis kan je dus ook veel oefenen hé. ;-) 

Op vrijdag deden we onze mooie kerstboom samen weg met behulp van een spelletje. Dank je wel lieve vriendjes om te helpen!! 

Volgende week zullen we een heel leuk thema uitwerken; het sprookje 'Goudlokje en de drie beren'. Onze beren in verschillende groottes zitten al klaar in de poppenhoek om te spelen met de kindjes maandag. (zie laatste foto's in album)

Mag ik vragen om volgende week een volle zakdoekdoos mee te brengen naar de klas? We zouden deze gebruiken om een knutselwerkje van te maken. Het hoeft niet persé op maandag al in de boekentas te zitten, in de loop van de week is ook oké! Alvast bedankt!! 

P.S.: Aangezien we de klas veel moeten verluchten tijdens de speeltijden (ramen en deuren openzetten) wegens de coronamaatregelen, is het soms moeilijk om de warmte in de klas binnen te houden. Ook duurt het dan heel eventjes na een speeltijd tegen dat de klas terug helemaal opgewarmd is. Extra laagjes (onderhemdje, extra dikke trui, ...) bij de kindjes zouden dus lekker warm aanvoelen in dit koude weer!  

Fijn weekend en tot maandag!

Groetjes, 

juf Annelies, juf Liesbeth, juf Joke, Jules en Bumba

Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten