vrijdag 29 januari 2021

Een gekke hoed, staat je goed!

Deze week startten we met het thema 'Gekke hoeden - carnaval'. Wat hebben we terug veel plezier gehad! :-) 

Enkele kindjes brachten leuke en gekke hoedjes mee naar school, wat leuk! Een brandweerhelm, een zonnehoed, een piratenhoed, bumbamuts, kaboutermuts, plopmuts, een afstudeerhoedje, een gekke pruik, een zwartepietenmuts, een prinsessenkroon, ... En Viktor bracht wel een héél gekke hoed mee... Een hoed gemaakt van ballonnen.! WAUW! Dankjewel voor de leuke hoedjes mama's en papa's :-) 

Ook de juffen hadden verschillende hoedjes gelegd in de klas, daarmee konden we ons verkleden in wie dan ook! We zagen een politieagent en een boef, een brandweerman- of vrouw, clowntjes, feesthoedjes, ... 

We knutselden ook onze eigen gekke hoed!! De kinderen mochten zelf kiezen welke hoed ze maakten, ze hadden keuze tussen drie gekke hoedjes. Volgende week knutselen we hieraan verder. 

In de hoekjes speelden we allerlei spelletjes in het thema en experimenteerden we met confetti. We maakten confettitaart, confettipizza, confettisoep, ... Mmmm! De kinderen vonden het ook even leuk om de confetti op te vegen... :-) 

Op woensdag deden we een relaxerende massage... Zalig! We mochten op het rugje van het vriendje voor ons confetti maken met onze vingertopjes en daarna ook allemaal de confetti terug wegvegen met onze handjes.

Volgende week nog meer gekke spelletjes met gekke hoedjes! 

Maandag verwelkomen we een nieuw vriendje in de klas, Noah! Wij kijken er al naar uit! 

Ter herinnering: Woensdag --> Pedagogische studiedag! 

Tot maandag en fijn weekend! 

Groetjes, 

Juf Annelies, juf Liesbeth, juf Joke, Jules & Bumba

Foto's

2 opmerkingen: